Al enkele weken staan de edelmetalen onder druk. Zo moesten de goud- en zilverprijs tijdens de voorbijgaande handelsweken het nodige terrein inleveren. Tijdens de afgelopen dagen vond er echter een herstelbeweging plaats en die herstelbeweging kan ook in de nabije toekomst een vervolg gaan krijgen.

Het beursjaar 2020 heeft ook grote invloed gehad op de goud- en zilvermarkt. Zo werden ook de edelmetalen tijdens de eerste maanden van het jaar geconfronteerd met een serieuze prijscorrectie. Vrij snel wist het tij echter binnen de goud- en zilvermarkt te keren en dat wist te resulteren in een imposante prijsrally. Vanaf augustus is de situatie wat verslechterd en steeds meer goud- en zilverbeleggers vragen zich af of de prijsrally definitief ten einde is gekomen.

Lopen de goudstieren warm voor een nieuwe rally?

De analisten van Crescat Capital LLC deelden op Twitter onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs al maanden een sterke correlatie vertoont met de US 5-Year Real Yield. Simpelweg gaat het hier om de rente op een 5-jarige Amerikaanse staatsobligatie, die gecorrigeerd voor inflatie wordt.

Op de grafiek is te zien dat de goudprijs op basis van dit verband op dit moment ‘ondergewaardeerd’ is. Mocht de correlatie met de obligatiemarkt dus ook de komende tijd standhouden, dan zou dit moeten resulteren in een prijsherstel bij de goudprijs. En mogelijk is het startsein al gegeven.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!