De S&P 500 index wist onlangs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En daarmee lijkt er een nieuw ‘recordfeestje’ aan te breken. Dit feestje is mede gecreëerd dankzij de centrale banken. De vraag is alleen of beleggers ook lang van dit recordfeestje kunnen genieten.

Mario Draghi en Jerome Powell hebben de beleggers tijdens de afgelopen week gerust weten te stellen. Beide centrale bankiers lieten weten dat ze er alles aan zullen doen om een eventuele groeivertraging te voorkomen. De kans is daarbij enorm groot dat de Fed tijdens het volgende rentebesluit in juli haar rentestand zal gaan verlagen.

Obligatiemarkt geeft een waarschuwingssignaal af

Dat beleggers tijdens de afgelopen week positief reageerden op de woorden van Draghi en Powell is niet vreemd. De beursrally van de afgelopen jaren is namelijk mede gecreëerd door het ‘goedkope geld’ van de centrale banken. En de kans is dus groot dat die geldkraan nog wel even open blijft staan.

Toch voorspelt de obligatiemarkt op dit moment weinig goeds voor de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek het verband in kaart gebracht tussen de S&P 500 index en het verschil tussen de rente op de 5-jarige en de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie. En die laatste component is op dit moment weer aan het stijgen en dat voorspelt onheil voor de aandelenmarkten. Tijdens de laatste twee keren dat dit gebeurde stond Wall Street namelijk aan de vooravond van een nieuwe Bear Market (2000 en 2007).

Herhaalt de geschiedenis zich opnieuw?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)