De olieprijs wist gisteren met ruim 24% in waarde te stijgen. Nog nooit eerder wist het ‘zwarte goud’ tijdens een handelsdag met zoveel procent in waarde te stijgen. Beleggers hebben goede hoop dat het conflict tussen Rusland en Saoedi-Arabië binnen afzienbare tijd ten einde komt. Maar, is die hoop ook terecht?

Volgens Reuters hebben Amerikaanse oliebedrijven aan de bel getrokken bij president Trump. Door de lage olieprijs hebben veel Amerikaanse oliebedrijven moeite om het hoofd boven water te houden. Hun kostprijs ligt immers boven de huidige prijs voor een vat ruwe olie. Met andere woorden komt hun bestaansrecht in gevaar op het moment dat de olieprijs langere tijd zo laag blijft.

Trump gaat bemiddelen in de olie-oorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland

Trump liet gisteren in een persconferentie weten in te willen grijpen in het olieconflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland. Als reactie hierop wist de olieprijs met ruim 24% in waarde te stijgen. En op de bovenstaande tabel, afkomstig van CharlieBilello, is te zien dat de olieprijs nog nooit eerder zo’n grote procentuele dagstijging heeft meegemaakt.

De vraag is alleen of het Trump gaat lukken om een wapenstilstand te realiseren tussen Saoedi-Arabië en Rusland. De president van de VS heeft een goede verstandhouding met de Saoedische kroonfamilie, maar het is nog maar de vraag of Trump potten bij Poetin kan breken. Poetin heeft immers tijdens de afgelopen jaren bewezen dat hij zich niet snel iets aantrekt van andere leiders.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar