Heel de cryptogemeenschap duimt voor een goedkeuring van een Bitcoin-ETF. Het zou de volgende grote stap betekenen voor ’s werelds grootste cryptomunt. De komende 2 maanden staan er maar liefst 9 goed- of afkeuringen op het programma bij de Amerikaanse beurswaakhond. Het worden spannende tijden.

De meest besproken Bitcoin-ETF van de laatste weken, is het voorstel van SolidX-VanEck. Hier besliste de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om de beslissing uit te stellen naar september.

Maar naast het voorstel van SolidX-VanEck worden er mogelijk ook nog beslissingen verwacht voor de lancering van Bitcoin-ETFs van ProShares, Direxion en GraniteShares.

De SEC heeft 45 dagen de tijd om te beslissen nadat het voorstel verschenen is in het U.S. Federal Register voor een eerste beslissing. Daarna kan het de beslissing nog eens uitstellen tot 240 dagen nadat het voorstel in het U.S. Federal Register is verschenen.

Bitcoin-ETFs van 23 augustus tot 30 september

Ten laatste op 23 augustus moet de SEC beslissen over 2 voorstellen van ProShares die werden ingediend op 4 december 2017.

Op 15 september moet er een beslissing volgen omtrent 2 voorstellen van GraniteShares. Deze voorstellen werden ingediend op 5 januari.

4 ETFs van Direxion staan ten laatste op de rol op 21 september, nadat ze voor de eerste keer werden ingediend op 4 januari.

De SolidX-VanEck Bitcoin-ETF, de enige ETF die gedekt is door fysieke Bitcoins en daarmee het meeste kans maakt op slagen, moet ten laatste op 30 september een duim omhoog of een duim omlaag krijgen van de SEC.

De Amerikaanse beurswaakhond kan altijd eerder een beslissing bekend maken, maar wacht meestal tot de deadline om hun bevindingen te publiceren.

Bron: CoinDesk

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)