In de maand april wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. Met name de Amerikaanse indices wisten goede zaken te doen. Zo wist de S&P 500 index met ruim 12% in waarde te stijgen. Mogelijk liggen de ‘goede tijden’ alweer achter de rug, want de slechtste beursperiode van het jaar is aangebroken.

Tijdens de afgelopen handelsweken was er sprake van een indrukwekkende herstelbeweging. Aanvankelijk leken de beurzen tijdens de afgelopen week ook in het groen te gaan sluiten. Totaal onverwachts werden de beurzen tijdens de laatste twee handelsdagen van de week geconfronteerd met een stevige daling. En als gevolg daarvan sloten de meeste beurzen alsnog de week lager af.

De beste periode voor de beren is aangebroken

De kans is aanwezig dat de beurzen het ook de komende maanden lastig gaan krijgen. Historisch gezien is namelijk de slechtste beursperiode van het jaar aangebroken. Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft dat op de bovenstaande tabel in beeld gebracht. De periode mei-oktober is gemiddeld gezien de slechtste periode voor de S&P 500 index. In die periode is er gemiddeld gezien sprake van een stijging met 1,5% (vanaf het jaar 1950 gerekend). In 64% van de gevallen wist de Amerikaanse index in die periode te stijgen.

Gaan de beren de komende maanden nog meer beursschade aanrichten?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>