Onlangs zijn er tal van macrocijfers verschenen. Deze macrocijfers wisten nogmaals te bevestigen dat de coronacrisis de wereldeconomie in een diepe recessie kan doen storten. Ook de Amerikaanse economie weet de dans niet te ontspringen. Tijdens het eerst kwartaal wist het Amerikaanse BBP met 4,8% te krimpen. En dat kan slecht nieuws betekenen voor Wall Street.

De economische cijfers over het eerste kwartaal zien er in bijna alle landen dramatisch uit. In het merendeel van de gevallen vielen de werkelijke cijfers ook erger uit dan verwacht. Ook de Amerikaanse economie wist tegen te vallen. Een dergelijke krimp was voor het laatst zichtbaar tijdens de financiële crisis.

Wall Street kan het lastig gaan krijgen

De economen van Nautilus Investment Research hebben onderzocht wat het effect is van een 6-jaarsdieptepunt bij de groei van de Amerikaanse economie. Op de bovenstaande illustratie zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index in dat geval gemiddeld drie kwartalen later 5,5% lager noteert. Slechts in één van de vijf voorgaande keren noteerde Wall Street drie kwartalen later hoger. Ook een jaar later ziet het beeld er nog steeds niet rooskleurig uit. In dat geval is er namelijk sprake van een gemiddelde beursdaling van 3%.

Moeten we vrezen voor een verdere beursdaling?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)