De Dollar Index weet het tot nu toe dit jaar niet slecht te doen. Zeker gezien het feit dat de Fed een soepeler monetair beleid is gaan hanteren. Daarnaast heeft de Amerikaanse economie ook de nodige tegenslagen moeten verwerken. De vraag is alleen of de dollar ook tijdens de komende maanden overeind weet te blijven. Het verleden voorspelt immers weinig goeds.

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, ligt onder vuur. Tijdens de afgelopen dagen verschenen er opnieuw geruchten over de grote ontevredenheid van Donald Trump wat betreft het beleid van de Fed. Trump wil er alles aan doen om te voorkomen dat de Amerikaanse economie een jaar voor de verkiezingen niet in verval raakt. Daarom heeft het Witte Huis hoogstwaarschijnlijk de Fed verzocht om een renteverlaging door te voeren. Toch is daar op dit moment nog geen sprake van. Wel liet Powell tijdens de meest recente persconferentie weten dat de kans groot is dat er dit jaar helemaal geen rentverhogingen doorgevoerd zullen gaan worden.

Weet de dollar het hoofd boven water te houden?

Door deze geruchten heeft de dollar er een wilde rit opzitten. Toch weet de dollar ten opzichte van de meeste andere valuta’s nog redelijk goed het hoofd boven water te houden. En dat is ook niet verwonderlijk, want relatief gezien weet de Amerikaanse economie nog steeds veel beter te presteren dan de meeste andere economieën.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat de dollar mogelijk zijn beste tijd gehad heeft. Historisch gezien zijn de maanden april tot en met oktober namelijk vaak tegenvallende maanden voor de wereldmunt (sinds het jaar 1990). Of herhaalt de geschiedenis zich dit jaar niet?

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)