De meeste aandelenmarkten liggen goed op koers om ook deze week in het groen af te sluiten. Het optimisme rondom de handelsonderhandelingen tussen de VS en China weet al weken te zorgen voor stijgende beurskoersen. Toch is voorlopig nog een daadwerkelijk handelsakkoord uitgebleven. Juichen beleggers te vroeg?

Donald Trump en Xi Jinping hebben tijdens de afgelopen maanden meerdere conversaties gevoerd. Volgens de president van de VS lopen de huidige handelsonderhandelingen erg goed. Als blijk van deze tevredenheid besloot de VS om de importtarieven op diverse Chinese producten niet verder te verhogen.

Leidt deze divergentie opnieuw tot een beursdaling?

Als reactie op de huidige ‘voortvarende’ handelsonderhandelingen tussen de VS en China, wisten de wereldwijde aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. Op het moment dat de Amerikanen een handelsakkoord weten te sluiten met de Chinezen, zullen de geopolitieke spanningen in de wereld afnemen. De totale groei van de wereldeconomie wordt immers op dit moment geteisterd door de handelsoorlog tussen de VS en China.

Mogelijk zijn beleggers echter iets te ver doorgeslagen in hun enthousiasme. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Teddy Vallee, te zien dat er een gevaarlijke divergentie is ontstaan tussen de techsector en de small techsector. En volgens Vallee was deze divergentie ook zichtbaar in oktober 2018. En dat wist destijds te leiden tot een gigantische beursdaling. Voor de aandelenmarkten is het dus te hopen dat het deze keer een stuk beter afloopt.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar