De social media aandelen hebben de afgelopen maanden harde klappen moeten incasseren. In het bijzonder werden Twitter en Facebook keihard op de beursvloer afgestraft. Steeds meer beleggers lijken het geloof in deze aandelen opgegeven te hebben.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is de belabberde prestatie van de sociale media aandelen in beeld gebracht. De Social Media ETF (SOCL) beweegt op dit moment zelfs op de laagste koers die er over de afgelopen 10 maanden gemeten is. Daarnaast weet deze ETF al een halfjaar lang slechter te presteren dan de S&P 500 index. Deze ETF bestaat voor 20% uit de aandelen Twitter en Facebook.

Het verleden biedt geen enkele garantie voor de toekomst

Deze grafiek maakt duidelijk dat de winnaars van vandaag in no time kunnen transformeren naar de verliezers van morgen. Aan het begin van dit jaar hadden immers maar weinig analisten zien aankomen dat er een einde zou komen aan de stijgende trend bij Facebook. Daarnaast leek Twitter ook weer op de goede weg te zijn.

Beleggers moeten alleen nooit vergeten dat op de beursvloer alles heel snel kan gaan. En daar zijn Facebook en Twitter de ultieme voorbeelden van.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger