Begin november zal bekend worden of Donald Trump zijn verblijf in het Witte Huis met vier jaar mag verlengen, of dat hij plaats moet maken voor Joe Biden. Volgens de meest recente peilingen is Biden nog steeds de favoriet als het gaat om deze verkiezingen. Het jaar 2016 leert ons echter dat peilingen soms niet alles zeggen. Het beloven in ieder geval spannende weken te gaan worden.

Volgens betrouwbare bronnen lopen de spanningen in het Witte Huis inmiddels stevig op. Donald Trump is er niet gerust op dat hij opnieuw de meerderheid van de kiezers voor zich zal winnen. Met name de coronacrisis is een doorn in het oog voor de zittende president.

Verkiezingsoverwinning van Biden kan onheil betekenen voor de beurzen

Voor de financiële markten beloven het in ieder geval spannende weken te gaan worden. Zo blijkt uit onderzoek van LPL Research dat de beurzen normaliter tegenvallend presteren tijdens een verkiezingsjaar in de periode medio september tot medio november. Op de bovenstaande grafiek is de periode van beurszwakte in beeld gebracht. Gemiddeld gezien worden de beurzen in deze periode geconfronteerd met een beursdaling van enkele procenten.

Voorlopig lijkt het verleden zich opnieuw te gaan herhalen. Langzaam maar zeker lopen de verliezen op de beurzen verder op. En een verkiezingsoverwinning van Biden kan deze dalende trend nog verder versterken.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>