Al jaren zijn de technologieaandelen de favoriete aandelen van beleggers. Dat is ook de reden waarom de techbeurs tijdens de afgelopen jaren bijzonder goede zaken wist te doen. Over de afgelopen 11 jaar gemeten wist geen enkele beurs beter te presteren dan de Nasdaq index. Toch kan er binnenkort een abrupt einde aan dit beursfeestje gaan komen.

Tijdens de afgelopen handelsweken werd de techindex voor het eerst in lange tijd geconfronteerd met een officiële beurscorrectie. Daar is sprake van indien de index vanaf het hoogtepunt gerekend met 10% in waarde weet te dalen.

Is de beursdaling nog niet ten einde gekomen?

Technisch analist Chris Kimble begint zich ondertussen steeds meer zorgen te maken over de houdbaarheid van de techrally. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Nasdaq Composite index aan het begin van deze maand wist af te ketsen van de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Dit trendkanaal is al sinds de bodem van 2009 van kracht.

Dat was echter niet het enige. Op de grafiek is namelijk ook te zien dat de techbeurs tevens geconfronteerd werd met een belangrijke Fibonaccigrens. Het niveau van 261,8% werd immers onder vuur genomen. En vanaf dat punt werd de daling in gang gezet. Deze grafiek waarschuwt zelfs voor nog veel meer beursschade.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)