Jongeren hebben vaak een andere voorkeur voor aandelen dan ouderen. Logischer wijze verkiezen ze meer risicovollere aandelen, groeiaandelen. Een van de populairste aandelen op dit moment is Nio. Dit bedrijf kwam nog maar pas naar de beurs en wordt ook wel de Tesla van China genoemd.

Nio is een startup voor de productie van elektrische voertuigen die gesteund wordt door de Chinese technologiereus Tencent. Tencent is een van de grootste bedrijven ter wereld. Sinds de beursgang van Nio een tweetal weken geleden, staat het aandeel een kleine 50% hoger en is het een van de populairste onder de jonge beleggers.

De populariteit van de aandelen onder jongeren wordt gemeten aan de hand van de app Robinhood. Via deze app kan je gratis aandelen (en cryptomunten) verhandelen. Er zijn momenteel net geen 47.000 beleggers die via Robinhood het aandeel Nio in portefeuille hebben. Daarmee staat het aandeel op de 29e plaats.

Ter vergelijking, iQiyi – de Netflix van China – noteert al veel langer op de beurs en staat op de 31e plaats. iQiyi deed er 2 maanden over om in de top-100 te komen bij Robinhood, Nio dus 2 weken.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Aandeel Nio

Nochtans kende het aandeel Nio geen vloeiende start.

Bij de beursgang wou het bedrijf $1,8 miljard ophalen. Maar het slaagde daar niet in. Er werd slechts $1 miljard opgehaald. De introductiekoers lag met $6,26 per aandeel ook aan de onderkant van de vooropgestelde prijs. Daarnaast begon Bernstein analist Robin Zhu ook met een ‘underperform’ rating en een koersdoel van $4,20.

Maar na enkele beursdagen stond de beurskoers al 100% hoger waarna een correctie volgde.

Volgens Evercore ISI telt China tegen 2023 zo’n 4 miljoen elektrische auto’s waarbij Nio een marktaandeel kan hebben van 13% en 42% in het mid & premium segment. In dat geval zou de omzet van de Chinese Tesla verdubbelen ten opzichte van het huidige niveau.

Bron: B.I.

Foto Credit: Wikimedia Commons