Sinds het begin van deze Bull Market weten Amerikaanse aandelen al in positieve zin te verrassen. En tijdens het afgelopen beursjaar werd dat opnieuw goed zichtbaar. In vergelijking met de meeste andere Westerse indices wisten de Amerikaanse indices een stuk beter te presteren. En die uitzonderlijke ‘outperformance’ is perfect in beeld gebracht.

Amerikaanse aandelen zijn al jaren erg geliefd onder beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want Amerikaanse aandelen weten al jaren beter te presteren dan de meeste andere aandelen afkomstig uit andere werelddelen. Daarnaast zijn de meeste toonaangevende groeiaandelen afkomstig uit de VS. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan de aandelen Apple, Microsoft, Facebook, Google en Amazon.

Beleggers geven de voorkeur aan Amerikaanse aandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is de uitzonderlijke prestatie van de Amerikaanse aandelen in beeld gebracht. Wall Street wist in het jaar 2019 met meer dan 28% in waarde te stijgen. De gemiddelde beursstijging van de andere indices (exclusief VS) bleef steken op nog geen 18%. Met andere woorden wisten de Amerikaanse beurzen opnieuw beter te presteren dan de meeste andere beurzen in de wereld.

Analisten houden er rekening mee dat deze ‘outperformance’ ook dit beursjaar wordt voortgezet. Beleggers geven immers simpelweg vaak de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. En zolang die trend in stand blijft, is de kans ook aannemelijk dat Amerikaanse aandelen beter blijven presteren.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.