Een wereldwijde recessie zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar de wereld denkt niet dat ze een recessie kunnen vermijden totdat ze het effectief klaarspeelt. Dat zijn de woorden van veteraan strateeg David Roche. Met andere woorden, hij is dus optimistisch dat een recessie niet zal plaatsvinden en dat beleggers en investeerders momenteel te zwartgallig denken.

We maken ons nodeloos zorgen volgens veteraan strateeg David Roche. Hij is er namelijk van overtuigd dat we niet in een wereldwijde recessie zullen belanden. De reden waarom men zich zorgen maakt, is omwille van een combinatie van negatieve factoren die momenteel zwaar doorwegen. Maar dat wil volgens hem niet betekenen dat we een recessie krijgen.

The likelihood is that the world is going to worry most about recession because what you’re describing is a lot of things going wrong at the same time, and a lot of them can’t be reversed, like war.

De afgelopen weken is de verkoopgolf op de markten een versnelling hoger geschakeld omwille van de recessievrees. Er zijn namelijk tal van zaken die momenteel niet goed lopen, zoals bv. de oorlog in Oekraïne, de inflatie die blijft stijgen, China die worstelt met nieuwe coronauitbraken, de centrale banken die de rentes verhogen en noem maar op.

Vooruitzichten

De S&P 500 had vorige week zijn slechtste beurt sinds 2020 terwijl de Europese Stoxx 600 maar liefst 4 procent daalde en de MSCI’s Asia-Pacific met 5 procent daalde. Roche merkt ook op dat zakenbanken de situatie verergeren door zwaarwichtige krantenkoppen te gebruiken om de situatie op het wereldtoneel en de markten te beschrijven.

I’m not saying that’s a moment to buy, but I think it is the moment to realize that things do turn around and there are implicit mechanisms in this worldwide position at the moment which could lead us to avoid recession in places like the U.S.

Roche beweert niet dat het nu een goed moment is om aandelen te kopen, hij raadt namelijk aan om de kat uit de boom te kijken gezien de bedruktheid op de markten. Want de kans dat Europa in een recessie tuimelt, is wel bestaande. Voor de Verenigde Staten is hij dan weer gerust dat de economie er robuust en stevig genoeg is om zulk scenario te vermijden.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Petr Kratochvil CC0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>