Op dit moment is er sprake van grote onzekerheid in de wereld. De aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de oplopende inflatie vormen gevaren voor de economische stabiliteit. Ondanks deze onzekerheden blijven analisten positief over de winstverwachtingen gestemd. Volgens hen zal de gemiddelde winst per aandeel zowel in 2022 als in 2023 gaan toenemen.

Langzaam maar zeker begint het optimisme op de beursvloer terug te keren. Beleggers lijken inmiddels gewend te raken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en ook de oplopende consumentenprijzen worden vooralsnog niet gezien als een bedreiging voor de economische groei. Een aanzienlijk deel van de beleggers heeft er nog steeds vertrouwen in dat de centrale banken de juiste acties zullen doorvoeren. En de eerste Amerikaanse renteverhoging sinds het jaar 2018 werd derhalve op Wall Street onthaald door middel van stijgende beurskoersen.

Stijgende winst per aandeel betekent goed nieuws voor de beurzen

Ook de meeste analisten zijn nog steeds optimistisch gestemd. Zo zijn op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, de winstverwachtingen van de analisten in beeld gebracht. In dit geval gaat het om de verwachting omtrent de gemiddelde winst per Amerikaans aandeel. De verwachting is dat deze winst dit jaar met 8,3% zal toenemen en in 2023 zelfs met 9,9%.

Op de beursvloer gaat het op de lange termijn uiteindelijk om de koers-winstverhouding. En zolang de winst in de lift zit, lijken beleggers zich geen grote zorgen te hoeven maken. En volgens de analisten belanden de beurzen tijdens de komende twee jaar niet in een Bear Market. Al moet daarbij vermeld worden dat analisten in het verleden niet altijd het gelijk aan hun zijde hadden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar