Het beursjaar 2020 loopt langzaam ten einde. De meeste mensen kunnen niet wachten tot dit jaar voorbij is. Op de beursvloer zijn beleggers dit jaar ook meermaals op het verkeerde been gezet. Tijdens dit jaar was er immers sprake van zowel een Bear als een Bull Market. En in beide gevallen waren het historische gebeurtenissen.

Tijdens de maanden februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een stevige beurscrash. Deze crash is de geschiedenisboeken ingegaan als de zogenoemde ‘coronacrash’. Opvallend genoeg kwam er ook in een recordtempo weer een einde aan deze Bear Market. Nog nooit eerder was een Bear Market zo kort van duur.

Het memorabele beursjaar 2020 in beeld gebracht

Officieel is in medio maart de nieuwe Bull Market van start gegaan. En ook deze ‘beursstart’ is historisch te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot en Goldman Sachs, te zien dat het rendement tijdens de eerste 190 handelsdagen van een nieuwe Bull Market nog nooit zo hoog was. Het jaar 2009 volgt op enkele procenten.

Op de grafiek is overigens ook de historische beursval in beeld gebracht. Daar is duidelijk te zien dat dit niet alleen de kortste Bear Market ooit was, maar ook de heftigste beursval ooit. De beurzen wisten immers nog nooit in korte tijd zo stevig in waarde te dalen. Mogelijk keert volgend jaar de rust op de financiële markten terug.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.