Het is bijna zover, Amerikaanse politici zitten in de allerlaatste fase om overeen te komen over een nieuwe ‘COVID relief bill’. Maandenlang zaten de gesprekken vast over welke vorm het stimuluspakket zou moeten aannemen. Maar de afgelopen dagen is er dan toch vooruitgang geboekt. De knoop zal vermoedelijk zondag of maandag worden doorgehakt.

De Amerikaanse economie heeft het moeilijk door de coronapandemie en heeft, net zoals in maart, nood aan een rondje stimulus. Dit weekend is cruciaal vermits Amerikaanse politici zullen beslissen of de ‘relief bill’ van 900 miljard dollar zal worden goedgekeurd.

Er zijn al verschillende voorstellen geweest de afgelopen maanden maar telkens werden ze van tafel geveegd. De Amerikaanse economie wordt zwaar geteisterd door een piek in het aantal coronabesmettingen en stijgende werkloosheidscijfers. Er dreigen veel Amerikanen in armoede te belanden indien er geen nieuwe ‘relief bill’ wordt goedgekeurd voor het einde van dit jaar.

Stimulus checks

Amerikaans senator Mitch McConnell benadrukte dat het zeer belangrijk is voor veel Amerikanen en de Amerikaanse economie om snel en juist te handelen. Eén van de grote struikelblokken was de toevoeging van ‘stimulus checks’. Deze cheques zijn directe betalingen aan de bevolking om de financiële last tijdelijk te verlichten.

The American people cannot feed their families with, or pay their bills with, Congress’ good-faith discussions. They need us to act. We need to conclude our talks, draft legislation and land this plan.

Als het stimuluspakket wordt goedgekeurd, dan krijgt de Amerikaanse economie aardig wat ondersteuning om de financiële schade door COVID-19 te bestrijden. Marktkenners verwachten dat ook de aandelenmarkten in de Verenigde Staten zullen verder bouwen aan hun rally, net zoals dat het geval was in maart. In de loop van volgende week komen we meer te weten.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Words as Pictures – StockSnap

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Reacties