Tijdens de afgelopen handelsweek hebben de edelmetalen het niet gemakkelijk gehad. Als reactie op het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport moesten de goud- en zilverprijs veel terrein inleveren. De zilverprijs is inmiddels bij een belangrijke steunlijn aangekomen. En deze steunlijn zal intact gehouden moeten worden om de zilverstieren in leven te houden.

Al enkele weken is er sprake van een dalende beweging binnen de goud- en zilversector. Beleggers lijken vandaag de dag nog maar weinig behoefte te hebben aan de edelmetalen. Als gevolg van de positieve economische berichten lijkt er geen reden te zijn om ‘veilige havens’ op te zoeken. De beleggers onder ons die al wat langer meelopen weten dat die veilige havens juist van cruciaal belang zijn om grote koersschommelingen om de financiële markten te vermijden.

Weten de zilverstieren stand te houden?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is het technische plaatje bij de zilverprijs in beeld gebracht. Volgens de analisten van Crescat Capital LLC blijft de Bull Flag intact zolang de steunlijn in leven blijft. Door de prijsdaling van afgelopen week is de zilverprijs inmiddels bij deze steunlijn aangekomen.

Mocht de steunlijn intact blijven, dan zal er een herstelbeweging van start gaan. En op het moment dat de weerstandslijn doorbroken wordt, gaat er zelfs een nieuwe stijgende trend van start. Het moge dus duidelijk zijn dat de komende weken van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de edelmetalen. Beleggers kunnen daarom de situatie rondom de zilverprijs maar beter nauwlettend in de gaten houden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!