De futures van verschillende Amerikaanse beursindexen wijzen op een ommekeer van het beurssentiment nadat Donald Trump en Xi Jinping het op een akkoord hebben gegooid tijdens de ontmoeting op de G-20 top in Buenos Aires. Er wordt tijdelijk nieuwe ademruimte gecreëerd.

De ontmoeting tussen Amerikaans president Trump en Chinees president Jinping lijkt nu al zijn vruchten te gaan afwerpen. Verschillende futures van Amerikaanse indexen noteren nu al donkergroen.

De futures van de Dow Jones staan meer dan 500 punten hoger en de futures van de S&P 500 noteren 1,86 procent hoger. Ook de Nasdaq, waarvan veel bedrijven aan China leveren, lijkt de handelsdag stevig te gaan openen, de futures noteren alvast 2,53 procent hoger dan het vrijdagslot.

De 90 dagen durende wapenstilstand die beide heren zijn overeengekomen op de G-20 top in Buenos Aires te Argentinië lijkt nu al effect te hebben op het beurssentiment. Beleggers en investeerders zijn duidelijk tevreden met de overeenkomst tussen Trump en Jinping.

De Verenigde Staten van Amerika zijn akkoord gegaan met een pauze van 90 dagen waarin de importheffingen van 10 procent niet verhoogd zullen worden naar 25 procent. Als er binnen deze periode niets concreet is beslist, dan zullen de tarieven alsnog de hoogte in gaan.

Handelsbalans

Deze pauze is gebaseerd op een overeenkomst om het handelstekort op de balans in evenwicht proberen te brengen. China heeft (nog niet officieel) ingestemd om bepaalde Amerikaanse goederen te kopen om het verschil weg te werken. Dat zou alvast een stap zijn in de goede richting.

De handelsoorlog weegt nu al enkele maanden op de financiële markten tot grote onrust van beleggers en investeerders. Dit signaal van beide regeringsleiders is alvast bijzonder positief en zou wel eens het begin kunnen zijn van de ontmanteling van de handelsoorlog, klaar voor betere tijden op de markten.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay