Aandelen van Nio, JD.Com en Alibaba maakte geen goede beurt donderdag. Met verliezen van 6 tot 15 procent lijkt het er op dat beleggers en investeerders opnieuw angstig zijn voor een mogelijke ‘delisting’ van Chinese aandelen die noteren op de Amerikaanse beurzen. Marktkenners blijven echter optimistisch maar geven toe dat het zenuwslopend kan zijn.

Het aandeel van Alibaba ging donderdag met 7,94 procent onderuit. Dat van Nio moest 11,90 procent prijsgeven terwijl JD.com bijna 16 procent van zijn waarde verloor. Het is duidelijk dat beleggers opnieuw in de ban zijn van mogelijke ‘delistings’ van Chinese aandelen op Wall Street. De dalingen worden uiteraard versterkt door het bedrukte sentiment.

In Hong Kong, waar deze aandelen ook noteren, was het plaatje evenzeer roodkleurig. De bredere Hang Seng Tech index ging met 7,55 procent onderuit. Dat beleggers zich opnieuw focussen op een mogelijke ‘delisting’, is niet abnormaal gezien de recente ontwikkelingen.

De U.S. Securities and Exchange Commission heeft onlangs vijf in de USA genoteerde Amerikaanse certificaten van Chinese bedrijven genoemd waarvan zij zeiden dat ze zich niet hielden aan de Holding Foreign Companies Accountable Act. ADR’s vertegenwoordigen aandelen van niet-Amerikaanse bedrijven en worden verhandeld op Amerikaanse beurzen.

Optimisme

Hartmut Issel, econoom bij UBS Global Wealth Management, is echter optimistisch over de hele situatie. Hij verwacht niet dat bedrijven zoals Alibaba en Nio moeten vrezen voor een ‘delisting’ en mocht het effectief wel zo zijn, dan zou de impact niet zo groot hoeven te zijn. Veel van deze bedrijven noteren ook op de beurs in Hong Kong dus daar blijven ze verhandelbaar.

Virtually now all of them have also Hong Kong listing. As an investor you just have to move over if there is an actual delisting [in the U.S.].

Daarenboven zou een ‘delisting’ niets veranderen aan de waardering van Chinese bedrijven. Vooral voor Alibaba en Nio zou het niet veel mogen uitmaken omdat ze actief zijn in China. Issel zei ook dat de Amerikaanse en Chinese autoriteiten met elkaar in contact staan hieromtrent.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>