Voorlopig goed nieuws voor de Amerikaanse economie. De Democraten hebben vrijdag de ‘coronavirus relief package’ van 3 biljoen dollar goedgekeurd. Een noodzakelijke injectie voor de economie omdat het bedrijfsleven en die van consumenten zwaar op de proef wordt gesteld. Er werden ook andere zaken goedgekeurd die men noodzakelijk acht wegens het virus.

3 biljoen dollar, een belachelijk groot bedrag. De Democraten keurden vrijdag een ‘relief package’ goed om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Men wil bedrijven en consumenten financieel ondersteunen maar dat is uiteraard niet alles, de lijst van stimuleringsmaatregelen is groot. We maken even een kleine oplijsting:

  • 1 biljoen gaat naar staten en lokale overheden in moeilijkheden
  • Een direct betaling van 1.200 dollar per individu met een maximum van 6.000 dollar per huishouden
  • 200 miljard dollar gaat naar werknemers van essentiële beroepen
  • 75 miljard dollar om COVID-19 testen te verbeteren
  • Het rampenfonds krijgt 10 miljard dollar toegestoken
  • 175 miljard dollar aan huur, hypotheek en nutsvoorzieningen
  • etc…

Weerstand

Het is nu een kwestie van afwachten omdat de Senaat zijn goedkeuring ook nog moet geven. Er is echter wat tegenstand langs Republikeinse kant. Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis van Afgevaardigden en partijlid van de Democraten, is gefrustreerd door de houding van de Republikeinen en maant hen aan om goed na te denken alvorens het voorstel af te schieten.

Do you think this virus is taking a pause? Do you think that the rent takes a pause? Do you think that putting food on the table or the hunger that comes if you can’t takes a pause?

Ook Amerikaans president Donald Trump is niet te vinden voor het voorstel van de Democraten. Hoewel de woordvoerder van het Witte Huis vrijdag heeft laten weten dat de president het wel ziet zitten om een nieuwe ‘relief bill’ goed te keuren om de economie te ondersteunen.

COVID-19 blijft tekeer gaan in de Verenigde Staten, inmiddels zijn er reeds 1.4 miljoen mensen besmet en 86.000 overlijdens. 36 miljoen mensen leven van een werkloosheidsuitkering en kunnen moeilijk het hoofd boven water houden. De stimulus is dus wel daadwerkelijk nodig.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>