Tijdens de afgelopen handelsweek werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een beursdaling. Aan het einde van de handelsweek wisten met name de Amerikaanse beurzen nog een deel van de schade te herstellen. Toch lijkt het een kwestie van tijd te zijn alvorens de beursdaling wordt voortgezet.

Al wekenlang worden we geconfronteerd met tegenvallende economische cijfers. Deze cijfers maken pijnlijk duidelijk dat de coronacrisis niet zomaar een crisis is. Daarnaast heeft het er alle schijn van dat de wereldeconomie ook niet spoedig zal herstellen van deze rampzalige crisis. In sommige landen wordt er zelfs al gevreesd voor een ware faillissementsgolf.

Deze divergentie kan resulteren in sterk dalende beurskoersen

Analist Sven Henrich wijst beleggers er op dat er al decennialang sprake is van een sterk verband tussen de Wilshire 5000 index en de cijfers over de Amerikaanse productiesector. De Wilshire 5000 index bestaat uit de belangrijkste Amerikaanse aandelen en wordt daarom ook wel gezien als dé index om de gezondheid binnen de Amerikaanse aandelenmarkt te meten.

Op de grafiek is te zien dat de Amerikaanse productiesector het op dit moment bijzonder lastig heeft. Dat is uiteraard niet verwonderlijk te noemen. Wel is het bijzonder dat de Wilshire 5000 index nog steeds het hoofd boven water weet te houden. En dat kan te maken hebben met het feit dat een deel van de beleggers nog steeds hoopt op een V-herstel. Dat scenario lijkt echter met de dag onwaarschijnlijker te worden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)