De Deutsche Bank wist tijdens het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 908 miljoen euro winst te draaien. Daarmee heeft de bank zijn beste kwartaal van de afgelopen zeven jaar achter de rug. Het overtrof ruimschoots de verwachtingen van de analisten. Die voorspelden namelijk een winst van 642 miljoen euro. CFO James von Moltke is tevreden met de resultaten.

De eerste drie maanden van 2021 waren niet slecht voor de Deutsche Bank. Ze wisten niet alleen 908 miljoen euro winst te boeken, maar ook de verwachtingen (642 miljoen euro) van analisten te overtreffen. Deutsche Bank deed het met 908 miljoen euro maar liefst 51 miljoen euro beter dan tijdens het vierde kwartaal vorig jaar.

Hun omzet bedroeg tijdens deze drie maanden 7,2 miljard euro, dat is een flink pak meer dan de 6,35 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Deutsche Bank volgde met deze sterke resultaten het voorbeeld van zijn Amerikaanse tegenhangers Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley. Ook zij wisten sterke kwartaalcijfers voor te leggen deze week.

Sterke resultaten

De investeringsbank en vermogensbeheereenheid, waar de inkomsten met 23 procent jaar-op-jaar groeiden, waren de belangrijkste drijfveren voor de winstgroei. CFO James von Moltke zei dat Deutsche Bank ook tevreden was met de prestaties van hun B2B en B2C-activiteiten.

We have talked about how those businesses are still fighting through the headwinds of negative interest rates, but that we are seeing underlying growth in them more than offsetting, or offsetting at least, the interest rate headwinds.

Moltke benadrukte ook dat ze geen slachtoffer zijn geweest van het Archegos-verhaal, waarbij sommige zakenbanken wel veel verlies hebben geleden en daardoor hun kwartaalcijfers minder positief zijn. Banken zoals UBS en Credit Suisse hebben toen miljarden dollars verloren.

Deutsche Bank is de afgelopen twee jaar begonnen met een massale herstructurering van haar activiteiten, waarvan de kosten op de winst drukten. De bank maakte in 2020 echter weer winst en rapporteerde een nettowinst over het hele jaar van 113 miljoen euro.

Bronnen: CNBC

Foto: Justin Pickard – Flickr – CC BY-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>