De overheden proberen er op dit moment alles aan te doen om de nare gevolgen van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Deze economische wonden proberen ze te dichten door middel van ruimhartige steunpakketten. In de VS is er echter een groep bedrijven die op dit moment maar weinig profijt heeft van de steunmaatregelen. En het vertrouwen bij die bedrijven neemt steeds verder af.

Net als de meeste anderen economieën lijdt de Amerikaanse economie op dit moment ook zwaar onder de coronacrisis. Toch zien we daar op de beursvloer maar weinig van terug. Dat komt met name door het feit dat de meeste beursgenoteerde bedrijven zich redelijk goed staande weten te houden. In de VS zitten met name de kleinere bedrijven in de hoek waar de klappen vallen.

Beleggers moeten zich zorgen maken over deze trend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat het vertrouwen onder de kleinere Amerikaanse bedrijven aanzienlijk is gedaald. De Small Business Optimism Index is zelfs voor het eerst sinds het jaar 2017 onder de 100-lijn gedoken. Op de grafiek zijn de drie voorgaande keren in beeld gebracht toen een dergelijke trend plaatsvond. De twee meest recente keren waren in de jaren 2001 en 2006. In beide gevallen stonden de beurzen een jaar later lager.

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de verschillen tussen de grote en de kleine bedrijven alleen nog maar groter zijn geworden. Voorlopig lijken maar weinig beleggers zich daar zorgen over te maken. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze trend heel serieus te nemen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar