De Amerikaanse indices bewegen op dit moment rond hun recordkoersen. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank die vanavond op het programma staat. De kans is enorm groot dat Fed-voorzitter Jerome Powell een renteverlaging zal aankondigen. Toch is het nog sterk de vraag of dat zal gaan leiden tot verder stijgende beurskoersen.

Volgens de meeste analisten zit een renteverlaging op dit moment al verwerkt in de beurskoersen. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat een renteverlaging maximaal slechts een beperkte stijging weet op te leveren.

Gevaarlijke negatieve divergentie tussen S&P 500 en RSI-indicator

Het probleem is dat een bekende indicator op dit moment waarschuwt voor een beurscorrectie. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Andrew Thrasher, te zien dat de RSI-indicator op dit moment onheil voorspelt. De bekende spanningsmeter heeft een serie lagere toppen neergezet en dat vond plaats terwijl de S&P 500 index verder in waarde wist te stijgen.

Met andere woorden is er op dit moment sprake van een negatieve divergentie tussen de S&P 500 index en de RSI-indicator. En daar was ook sprake van tussen medio februari en begin mei dit jaar. En dat wist destijds uiteindelijk te leiden tot een flinke beurscorrectie.

Moeten beleggers nu opnieuw rekening houden met een noemenswaardige beurscorrectie?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>