Wall Street beweegt op dit moment rond haar recordkoersen. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat het met de Amerikaanse aandelen goed gesteld is. Toch lijkt dat niet helemaal waar te zijn. Er is namelijk een grote groep aandelen die achterblijft op de huidige feestvreugde.

Aandelen zijn simpelweg onder te verdelen in twee soorten aandelen: de large caps en de small caps aandelen. Simpel gezegd: de grote en de kleine aandelen. De kenners onder ons weten dat er zelfs nog een derde groep aandelen is. Dit zijn de zogenoemde micro caps aandelen. Dit zijn beursgenoteerde bedrijven waarvan de beurwaarde tussen de 50 en de 300 miljoen dollar ligt. En juist die groep aandelen doet op dit moment niet meer mee aan de beursrally.

Kleinere aandelen zitten gevangen in een dalende trend

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Micro Caps aandelen het de afgelopen handelsweken niet gemakkelijk hebben gehad. Sinds de top van mei dit jaar is er bij deze groep aandelen al sprake van een dalende beweging. Daarnaast beweegt deze groep aandelen nog ver onder het hoogtepunt van 2018. Wat dat betreft blijven de micro caps aandelen dus sterk achter op de rest van de markt.

Opvallend genoeg was er tijdens de afgelopen beursmaanden niet eerder sprake van een dergelijke negatieve divergentie tussen de micro caps aandelen en de rest van de markt. Het is in ieder geval duidelijk dat een van beiden op dit moment verkeerd zit.