Tijdens de eerste maanden van dit jaar werd er veelvuldig gesproken over de oplopende obligatierentes. Deze stijgende rentestanden wisten op een gegeven moment ook een negatief effect te hebben op de beurskoersen. Inmiddels is het probleem van een stijgende rente door beleggers naar de achtergrond verschoven. De vraag is alleen of dat wel verstandig is.

De onrust op de obligatiemarkt is tijdens de afgelopen weken wat gaan liggen. De helende woorden van Jerome Powell wisten te leiden tot rust op de financiële markten. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om de obligatiestanden nauwlettend in de gaten te houden. Mogelijk betreft dit immers slechts stilte voor de storm.

Stijgende rente kan onheil betekenen voor de financiële markten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de Copper to Gold Ratio waarschuwt voor een stijgende rente. Al jarenlang is er sprake van een sterke correlatie tussen deze Ratio en de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. En de forse stijging bij de koperprijs laat zien dat de kans op een stijgende inflatie groot is. En een stijgende inflatie gaat normaliter ook gepaard met een stijgende rente.

Deze grafiek geeft een duidelijk waarschuwingssignaal af aan beleggers. Op het moment dat de rentestanden bij de staatsobligaties weer weten op te lopen, kan de onrust in een mum van tijd terugkeren op de financiële markten. En we weten hoe dat de vorige keer is verlopen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)