Tijdens de afgelopen handelsdagen was er sprake van dalende beurskoersen. Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over de Amerikaanse verkiezingen van volgende week. Ook het coronavirus weet roet in het eten te gooien. Een belangrijke indicator laat zelfs zien dat de ergste beurszwakte nog moet komen.

Technische beleggers maken veelal gebruik van indicatoren. Een bekende indicator is bijvoorbeeld de RSI-indicator. Een minder bekende indicator is de TSI-indicator. De True Strength Index is een technisch momentum oscillator. Deze indicator wordt vaak gebruikt voor het waarschuwen voor trendzwakte door divergentie. En die divergentie is nu opnieuw aanwezig.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe beurscrash

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is de maandgrafiek van de S&P 500 index in beeld gebracht. Onderaan op deze grafiek is de TSI-indicator afgebeeld. Tijdens de afgelopen jaren wist de toonaangevende Amerikaanse beurs te stijgen naar nieuwe recordkoersen, terwijl de TSI-indicator een dalende trend liet zien. Met andere woorden was er dus sprake van een divergentie tussen deze belangrijke indicator en de Amerikaanse beurs.

Op de grafiek is te zien dat we deze divergentie ook tijdens de late jaren ’90 hebben gezien. Destijds wist de beursrally ook nog enkele jaren stand te houden alvorens de trenddraai ingezet werd. Die trenddraai wist destijds te leiden tot een ware beurscrash. Moeten we nu vrezen voor een soortgelijk scenario?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)