Als gevolg van de coronacrisis zijn de consumentenbestedingen fors afgenomen. Gezien de strenge maatregelen van de overheden is dit overigens niet verwonderlijk te noemen. Vandaag de dag wordt het je namelijk niet gemakkelijk gemaakt om geld uit te geven. Toch lijkt het dieptepunt inmiddels bereikt te zijn.

Tijdens de afgelopen weken zijn de coronabesmettingen verder opgelopen. In Europa zijn er in diverse landen al nieuwe strengere maatregelen ingevoerd. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat de verspreiding van het coronavirus een halt toe wordt geroepen. Dit zorgt er echter wel voor dat de economie opnieuw harde klappen te verduren krijgt.

V-herstel is zichtbaar bij de Amerikaanse consumentenbestedingen

In de VS ziet de situatie er op dit moment ook niet bepaald rooskleurig uit. Al enkele dagen lopen daar de coronabesmettingen hard op. De verwachting is dat de gouverneurs van de verschillen Staten binnenkort strengere maatregelen zullen aankondigen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de trend bij de Amerikaanse consumentenbestedingen in beeld gebracht. In mei werd een bodem bereikt toen de consumentenbestedingen op jaarbasis gemeten ruim 15% lager stonden. Inmiddels is dat ‘verlies’ teruggebracht tot ongeveer 2%. Wat dat betreft mag je dus gerust stellen dat er bij de consumentenbestedingen sprake is van een V-herstel. De vraag is alleen of dat V-herstel intact blijft indien ook de Amerikaanse economie geconfronteerd wordt met nieuwe maatregelen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar