Al decennialang is er sprake van een sterk verband tussen het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de koers van de S&P 500 index. Op dit moment is het verband tussen beide componenten echter ver te zoeken. En de vraag is welk component gelijk gaat krijgen.

Recent verschenen er tegenvallende cijfers over het vertrouwen onder de Amerikaanse consumenten. Tijdens de afgelopen maand wist dat vertrouwen verder weg te zakken. Economen hadden juist gerekend op een verdere verbetering. Overigens is de daling in het consumentenvertrouwen niet vreemd te noemen, gezien de huidige economische situatie in de VS.

Krijgen beleggers gelijk?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er op dit moment sprake is van een divergentie tussen de S&P 500 index en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Nog nooit eerder was er zo’n groot verschil waarneembaar tussen beide componenten.

Beleggers lijken zich voorlopig weinig zorgen te maken over de verontrustende economische situatie. Zij gaan er nog steeds vanuit dat de economie in 2021 een V-herstel zal ondergaan. In dat geval zou het consumentenvertrouwen snel moeten aantrekken. Hoe langer deze divergentie immers intact blijft, hoe risicovoller de situatie voor de beurzen is.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.