Het overgrote deel van de analisten rekent dit jaar op een verdere beursstijging. Als argument wordt vaak het ruimhartige beleid van de centrale banken genoemd. Ook de herstellende wereldeconomie zou volgens de meeste analisten moeten leiden tot een verdere beursstijging. De vraag is alleen of we wel moeten vertrouwen op de voorspellingen van de analisten.

Aan het begin van 2020 waren de meeste analisten het er ook over eens dat de beurzen alleen nog maar verder in waarde zouden gaan stijgen. Uiteindelijk is dit ook uitgekomen, maar haast geen één analist had tussentijds een aanzienlijke beursdaling zien aankomen. Het verleden leert ons daarom dat beleggers er verstandig aan doen om ook eigen research te doen.

Kans op een beurscrash is volgens deze analist levensgroot

Volgens technisch analist Henrik Zeberg kan het jaar 2021 een rampzalig beursjaar gaan worden. Hij heeft de grafiek bij de Dow Jones index onderzocht en komt tot de pijnlijke conclusie dat de kans op een aanzienlijke beursdaling groot is. De Amerikaanse beurs beweegt op dit moment aan de bovenkant van het ‘megafoonpatroon’ en tevens zijn belangrijke Fibonaccigrenzen genaderd. Volgens hem kan die ‘gevaarlijke mix’ er voor zorgen dat de beurzen binnenkort opnieuw richting het zuiden draaien.

Volgens Zeberg kan tijdens dit nieuwe beursjaar de bodem van maart 2020 onder vuur genomen worden. In het ergste geval houdt hij zelfs rekening met een beursdaling van ruim 50%. Voor beleggers is het te hopen dat deze grafiek geen gelijk krijgt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)