De goudprijs is aan een uitstekende beursmaand bezig. Tijdens de afgelopen handelsweek werd de belangrijke weerstand van $ 1.380 uit de lucht genomen en volgens analisten mogen we de komende tijd rekenen op meer spektakel. En een belangrijke ratio laat zelfs zien dat er mogelijk een nieuwe goud Bull Market onderweg is.

De goudbeleggers onder ons kunnen tevreden terugkijken op de afgelopen handelsweken. Zo wisten de goudstieren een stijgende trend in gang te zetten en die stijging wist tijdens de afgelopen week te leiden tot een meerjarige uitbraak. En voor het eerst sinds lange tijd wist de goudprijs weer boven de $ 1.400 te komen.

Goudmarkt beschikt nog over voldoende groeipotentieel

Mede door deze opwaartse uitbraak raken steeds meer beleggers geïnteresseerd in het gele edelmetaal. En dat is ook niet verwonderlijk, want de goudmarkt is een van de weinige markten die nog over voldoende groeipotentieel beschikt.

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, voorspelt de bovenstaande grafiek veel goeds voor de goudmarkt. Op deze grafiek is te zien dat de Gold/Dollar Ratio tijdens de afgelopen week uit de dalende trend wist te breken. En dat is niet zomaar een uitbraak, want deze dalende trend was sinds de top van 2011 van kracht.

Volgens Kimble kan dit erg goed nieuws betekenen voor de goudmarkt. De laatste keer dat we een dergelijke uitbraak zagen, was in het jaar 2002. En dat vormde destijds het startsein voor een goud Bull Market die uiteindelijk 10 jaar lang wist te duren. En datzelfde scenario kan zich mogelijk nu opnieuw gaan voltrekken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!