Vooralsnog lijkt de kans op een serieuze beursdaling vrij klein te zijn. Elke beurscorrectie wordt immers door beleggers aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. Het is duidelijk dat de vraagkant stevig vertegenwoordigd is. Toch laat een betrouwbare grafiek zien dat beleggers wel degelijk rekening moeten houden met een serieuze beursdaling.

Achteraf gezien was de coronacrash het ultieme moment om aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Sinds de bodem van maart zitten de aandelenmarkten immers al stevig in de lift. Ook tijdens de afgelopen handelsmaanden wisten de indices hun recordkoersen verder aan te scherpen. Met andere woorden lijken alle donkere wolken die boven de financiële markten hingen compleet verdwenen te zijn.

Beleggers moeten rekening houden met een tegenvallende beursperiode

Mogelijk is het huidige optimisme juist dé reden om je als belegger zorgen te maken. Warren Buffett leert ons immers niet voor niets dat je angstig moet zijn als anderen hebzuchtig zijn. En we kunnen moeilijk ontkennen dat de meeste beleggers op dit moment hebzuchtig zijn.

Volgens de analisten van All Star Charts is dit mogelijk het moment om voorzichtig te werk te gaan. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index een belangrijke Fibonaccigrens bereikt heeft. En tijdens de voorgaande belangrijke Fibonaccigrenzen werd de S&P 500 index telkens geconfronteerd met een serieuze prijsval. Dat was onder andere tijdens de zomer van 2015 en het begin van 2020 het geval.

Gaan de wetten van de technische analyse opnieuw zorgen voor een tegenvallende beursperiode?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis