De donkere wolken zijn de afgelopen tijd als sneeuw voor de zon verdwenen. Het beursoptimisme is weer volledig opgelaaid en als gevolg daarvan wisten de meeste beurzen fors in waarde te stijgen. Op Wall Street worden er al dagen nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Er bestaat echter een goede kans dat er binnenkort een einde komt aan dit beursfeestje.

Een groot deel van de beleggers zal waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben van Hindenburg Omen. De Hindenburg Omen is een technische indicator die ontworpen is om de verhoogde kans op een beurscrash aan te geven. Het vergelijkt het percentage nieuwe 52-weekshoogtepunten met het percentage nieuwe 52-weeksdieptepunten. Daarbij wordt rekening gehouden met een vooraf bepaald referentiepercentage om de toenemende kans op een marktcrash te voorspellen.

Dit zeldzame signaal voorspelt een beursdaling

SentimenTrader liet via Twitter weten dat de Nasdaq index op dinsdag een nieuw ‘waarschuwingssignaal’ wist af te geven. Vier dagen op rij werd er namelijk bij de technologie-index een Hindenburg Omen signaal afgegeven. En tijdens de afgelopen 20 jaar is dit in totaal tijdens 28 dagen voorgekomen. Tijdens alle keren noteerde de Nasdaq index 3, 6 en 12 maanden later lager. Met andere woorden bestaat er een verhoogde kans dat Wall Street binnenkort opnieuw getroffen gaat worden door een beursdaling.

Het lijkt dus niet overbodig te zijn om na de eindejaarsrally de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS