De financiële markten zijn nog steeds niet bijgekomen van de angst rondom het coronavirus. Met name binnen de Europese landsgrenzen begint het dodelijke virus zich steeds sneller te verspreiden. Een verrassende beurs is op dit moment het minst ver verwijderd van het hoogtepunt van dit jaar. Maar weinig beleggers zouden rekenen op deze index.

De wereldwijde aandelenmarkten hebben een dramatische handelsweek achter de rug liggen. Tijdens de afgelopen week werden de beurzen geconfronteerd met sterk dalende beurskoersen. Sinds het jaar 2008 was er niet meer sprake van een dergelijk groot weekverlies.

Chinese beurs blijft redelijk goed liggen

Verrassend genoeg weet de Chinese beurs op dit moment redelijk goed te blijven liggen. Zo blijkt uit onderzoek van Bespoke dat de Shanghai index minder dan 5% verwijderd is van het hoogtepunt van dit jaar. En daarmee weet de Chinese beurs een stuk beter te presteren dan de meeste andere indices.

Volgens analisten komt dit met name door de stimulerende maatregelen die de Chinese overheid heeft aangekondigd. De Chinese overheid zal, in samenspraak met de Bank of China, er alles aan doen om de groei op peil te houden. En beleggers lijken vooralsnog de woorden van de Chinese overheid te geloven.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!