De meeste beurzen noteren op dit moment rond hun recordhoogtes. Het optimisme is al enkele maanden volop aanwezig en vooralsnog lijkt die trend niet te veranderen. Opvallend genoeg ziet het onderliggende beursplaatje er een stuk minder hoopgevend uit dan je op basis van de beurskoersen zou verwachten. En dat kan binnenkort gaan leiden tot een trenddraai op de beursvloer.

Steeds meer beleggers beginnen optimistisch te raken over de beurstoekomst. Dit komt met name door de fantastische winstreeks die de beurzen wisten neer te zetten. De stier lijkt op dit moment wel oppermachtig te zijn en beleggers grijpen vooralsnog elke correctie aan om een plek op de beursvloer te bemachtigen.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

De beleggers die al wat langer meelopen weten dat hebzucht nooit goed is. En er lijkt vooralsnog ook geen gegronde reden voor hebzucht te zijn, want het onderliggende plaatje begint er steeds zorgwekkender uit te zien. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HOZ, te zien dat steeds minder aandelen binnen de S&P 500 index boven hun 50-daagsgemiddelde bewegen. En op de grafiek is te zien dat er daardoor een divergentie is ontstaan met de S&P 500 index. Deze divergentie hebben we tijdens de afgelopen 18 maanden twee keer eerder gezien en tijdens beide keren werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een beurscorrectie.

Deze grafiek laat zien dat de huidige beursrally door steeds minder aandelen gedragen wordt. En een dergelijke ontwikkeling kunnen we moeilijk als ‘Bullish’ bestempelen. Beleggers zijn in ieder geval gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)