Al maandenlang is er sprake van een stijgende trend bij de indices. Deze imposante beursstijging wist er voor te zorgen dat de recordkoersen meermaals werden aangescherpt. Als gevolg van deze recordrace is het vertrouwen onder beleggers stevig toegenomen. Een recente enquête van J.P. Morgan maakt duidelijk dat het overgrote deel van de beleggers rekent op verder stijgende beurskoersen.

Warren Buffett leert ons dat we hebzuchtig moeten zijn als anderen angstig zijn, maar dat we juist angstig moeten zijn als anderen hebzuchtig zijn. Uiteraard is het moeilijk om vast te stellen of beleggers op dit moment ‘hebzuchtig’ zijn, maar de onderliggende signalen wijzen daar wel op.

Beleggers rekenen op een hogere koers bij de S&P 500 index

Uit een recente enquête van zakenbank J.P. Morgan blijkt dat beleggers niet verwachten dat er binnenkort een einde komt aan de huidige beursrally. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat het merendeel van de beleggers rekening houdt met een verdere beursstijging. Zo rekent 75% van de ondervraagden er op dat de S&P 500 index aan het einde van het jaar tussen koers 4.200 en 4.600 zal noteren. Ruim 6% van de respondenten houdt zelfs rekening met een jaarslot bij de toonaangevende Amerikaanse beurs van boven de 4.600 punten.

We kunnen dus in ieder geval concluderen dat er op dit moment geen sprake is van een pessimistische sfeer op de beursvloer. En dat was ruim een jaar geleden nog wel het geval. Voor beleggers is het te hopen dat ze deze keer wel gelijk krijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar