Vooralsnog is er sprake van een indrukwekkende beursrally. En in dit geval hebben we het niet alleen over het feit dat de beurzen tijdens de afgelopen maanden stevig in waarde zijn gestegen, maar ook over het draagvlak van deze rally. De huidige beursrally wordt immers door het overgrote deel van de aandelen gedragen. En juist dat biedt hoop voor de beurstoekomst.

Al maandenlang zitten de beurskoersen in de lift. Toch zijn nog niet alle beleggers overtuigd van de nieuwe Bull Market. Sommige beleggers vrezen nog steeds dat het kantelpunt nabij is en dat de beurzen binnenkort weer geconfronteerd gaan worden met dalende koersen. Een belangrijke indicator laat echter het tegenovergestelde zien.

De kracht van deze beursrally in beeld gebracht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg Finance, is te zien dat meer dan 95% van de aandelen binnen de S&P 500 index op dit moment boven haar 200-daagsgemiddelde beweegt. Dit is een extreem hoog niveau dat tijdens de afgelopen 23 jaar slechts enkele keren eerder is bereikt. Dit was tijdens de jaren 2003, 2009, 2011 en 2013. Tijdens alle keren werden de beurzen meestal op korte termijn wel geconfronteerd met een terugval, maar op de lange termijn gemeten wist de beursrally telkens intact te blijven.

Het percentage van 95% laat zien dat de beursrally door bijna alle aandelen binnen de S&P 500 index gedragen wordt. En dat is zonder twijfel een sterk Bullish teken te noemen. Het laat immers zien dat de beursrally niet slechts door enkele aandelen, maar door bijna de gehele markt gedragen wordt. En dat biedt hopen voor de komende beursmaanden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis