De aandelenmarkten kende tijdens de afgelopen handelsweek de eerste serieuze correctie van dit beursjaar. Toch wisten de stieren zich tijdens deze handelsweek weer van hun goede kant te laten zien. Met nog één handelsdag te gaan is de kans groot dat Wall Street deze week in het groen zal sluiten. En daarmee neemt de kans op nieuwe recordkoersen toe.

Sinds september 2018 zijn er op Wall Street al geen nieuwe recordkoersen meer gevallen (S&P 500 index). En dat is voor veel beleggers even wennen. Zo werden er in het jaar 2017 nog bijna wekelijks nieuwe recordkoersen geproduceerd. De kans is groot dat het ‘recordfeestje’ binnenkort weer gaat aanbreken.

Deze belangrijke indicator stijgt naar een nieuw hoogtepunt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is een belangrijke indicator in beeld gebracht. Het betreft hier de NYSE Advance/Decline Line. Deze indicator meet de gezondheid binnen de Amerikaanse aandelenmarkt. Een stijgende indicator suggereert dat de markt aan kracht wint en dat de rally door steeds meer aandelen gedragen wordt. En daar is op dit moment sprake van, want deze indicator wist onlangs te stijgen naar een nieuw hoogtepunt. En aangezien deze indicator normaliter een sterke correlatie vertoont met de S&P 500 index, mogen beleggers voorzichtig hopen op nieuwe recordkoersen.

Overigens is het interessant om te zien dat deze belangrijke indicator in december niet wist te dalen naar een nieuw jaardieptepunt. Deze indicator wist zelfs een overtuigende ‘dubbele bodem’ neer te zetten. Deze indicator gaf met andere woorden al vroegtijdig aan dat de daling op Wall Street niet meer ondersteund werd.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>