De ‘shutdown’ in China, omwille van het coronavirus, zorgt voor economische problemen in het land. Fabrieken en consumenten worden beperkt in hun doen en laten. De heropstart gaat moeizaam maar is wel noodzakelijk want verschillende sectoren beginnen flink af te zien van het stopzetten van de economische activiteiten, hieronder een kort overzichtje.

COVID-19, zo wordt het coronavirus nu genoemd, heeft een groot deel van de Chinese economie lam gelegd. Fabrieken en consumenten kunnen niet meer doen wat ze willen. Fabrieken liggen stil en consumenten moeten thuis blijven en komen zelden nog buiten, dit heeft uiteraard een grote impact op de Chinese economie.

Restaurants en winkels

Deze sector gaat dit kwartaal heel hard krimpen. S&P Global verwacht dat de omzet slechts rond de 45 – 55 procent zal liggen van wat het normaal hoort te zijn. Veel mensen blijven gewoon thuis en komen niet meer buiten, er wordt dus veel minder geld uitgegeven.

The coronavirus outbreak coincided with this year’s Spring Festival. After the city of Wuhan was effectively sealed off and quarantined on January 23, restaurants all over the country closed their shutters for the Chinese New Year.

Toerisme en entertainment

Het toerisme zal tijdens de eerste zes maanden van het jaar moeilijkheden gaan hebben, de gehele prestatie voor 2020 zal hierdoor beïnvloed worden op een negatieve manier. Marktkenners benadrukken dat deze sector heel vatbaar is voor de gevolgen van het coronavirus en dat hier de grootste uitdagingen liggen voor herstel.

These areas have proved particularly vulnerable during this outbreak and highlight the weaknesses in the revenue structure of domestic tourism.

Toeristen ontzien de regio uiteraard, uit angst om het virus op te lopen. Veel hotels, resorts en pretparken zijn tijdelijk gesloten. Ook de bioscopen hebben het moeilijk, het bezoekersaantal is drastisch achteruit gegaan en dat net tijdens een belangrijke periode voor de box offices.

E-commerce

Hoewel de Chinezen nu meer online shoppen omdat ze toch niet buiten mogen komen, ondervindt de e-commerce toch problemen van het coronavirus. Morgan Stanley benadrukt dat de logistieke processen flink zijn verstoord, transportbedrijven kunnen namelijk niet op hun bestemming geraken omdat veel autosnelwegen en expreswegen tijdelijk gesloten zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER