De Amerikaanse beurzen weten al jaren vriend en vijand te verrassen. De Amerikaanse indices weten immers al jaren beter te presteren dan de meeste andere Westerse beurzen. En ook dit jaar is Wall Street beter uit de startblokken gekomen. Wie durft er eigenlijk nog ‘short’ te gaan op de Amerikaanse beurs?

Tijdens de eerste weken van 2020 werden de beurzen geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Het coronavirus hield de wereldwijde beurzen tijdens de eerste weken van het jaar in haar greep. Op dit moment is daar geen sprake meer van. Zo bewegen de meeste beurzen rond recordhoogten. Wat dat betreft kunnen we dus voorzichtig zeggen dat het coronavirus slechts kortstondig effect had op de financiële markten.

Shortpercentage daalt naar het laagste niveau sinds 2007

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het belang van de shorters in de S&P 500 index sinds het jaar 2007 niet meer zo laag is geweest. Met andere woorden zijn er op dit moment maar weinig beleggers te vinden die durven te speculeren op een beursdaling bij de Amerikaanse beurs.

Deze grafiek mogen beleggers echter wel opvatten als een serieuze waarschuwing. In het jaar 2007 werden de beurzen immers ook totaal onverwachts geconfronteerd met een top op de beurzen. En we weten allemaal hoe het destijds is afgelopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)