Byton is een Chinese startup die elektrische auto’s wil produceren tegen eind 2019. In tegenstelling tot Tesla geeft Byton de voorkeur aan applicaties zoals touchscreens of aanpasbare zetels boven performance of afstand. Ze maken als het ware een rijdende iPhone omdat ze geloven dat autonoom rijden niet lang meer op zich zal laten wachten.

De Chinese Tesla wil eind 2019 het eerste van 3 elektrische auto’s op de markt brengen en tegen eind 2020 een Level 4 auto. Level 4 betekent dat de wagen volledig autonoom kan rijden, zonder tussenkomst van een persoon.

Volgens Byton is acceleratie niet belangrijk voor de meeste consumenten. Daarom leggen ze de focus voornamelijk op de kwaliteit in de auto. Wanneer de autosector evolueert naar autonoom rijden, moet het comfortabel zijn om dingen te kunnen doen die je doet wanneer je zelf niet moet rijden.

Ze schenken daarbij aandacht aan het zitcomfort, ruimte, touchscreens, …

Byton maakt iets volledig nieuw

Opgericht in 2016 hebben ze momenteel al 2 conceptwagens, M-Byte SUV en de K-Byte. Tegen 2022 wil men nog een derde model op de markt brengen, de MPV. Ze zien de wagen meer als een ‘slim toestel’ dan een auto. Zo komt er in de plaats van het dashboard een groot touchscreen en touchscreens op het stuur en aan de achterkant van de voorste zetels.

“The driver should not be tempted being in the car to take out his smartphone again,”

Byton werkt samen met Aurora, Volkswagen en Hyundai om het autonoom rijden te ontwikkelen. Het stelde in de loop der jaren ook een team samen van ingenieurs en management van traditionele autobedrijven als Ford en BMW. Het idee is om een iets volledig nieuw te bouwen in de autosector.

“We are not a traditional OEM, neither are we a pure internet company. We’re creating something completely new. We’re integrating these two worlds,”

Bron: Yahoo Finance