De handelsoorlog vormt een steeds grotere economische bedreiging voor de wereldeconomie. Tijdens de afgelopen maanden is al duidelijk geworden dat met name de groeimarkten slachtoffer zijn geworden van de importheffingen van Trump, maar ook de Duitse economie begint er steeds meer onder te lijden. En de groei van de wereldeconomie zou zelfs binnenkort kunnen stilvallen.

Aan het begin van dit jaar leek het er nog sterk op dat president Trump een akkoord zou gaan bereiken met zijn Chinese collega Xi Jinping. Deze gedroomde handelsdeal verdween echter op het allerlaatste moment naar de prullenbak. En sinds dat moment zijn de handelsgemoederen alleen maar verder opgelopen. En hoe langer deze handelsoorlog blijft voortduren, hoe groter de economische schade zal zijn.

Slechte macrocijfers vormen een bedreiging voor Wall Street

Uit de meest recente macrocijfers van zakenbank JP Morgan blijkt dat de wereldeconomie het op dit moment enorm zwaar heeft. Zo wist de JP Morgan Global Manufacturing PMI afgelopen maand te dalen naar 49.8. En dit is de laagste stand sinds oktober 2012. Deze indicator meet de productieactiviteit in de wereld. En met die productiesector is het op dit moment behoorlijk slecht gesteld.

Overigens kan dit ook slechts nieuws gaan betekenen voor de aandelenmarkten. Op de bovenstaande grafiek (Crescat Capital LLC) is namelijk te zien dat er al ruim vier jaar sprake is van een sterke correlatie tussen de S&P 500 index en de JP Morgan Global PMI. En tijdens de afgelopen maanden is er een gevaarlijke divergentie tussen beide componenten ontstaan en dat kan mogelijk slecht nieuws betekenen voor de aandelenmarkten.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.