De Amerikaanse economie weet al sinds juni 2009 te groeien. Inmiddels duurt deze economische expansie al ruim 117 maanden. En daarmee lijkt het record van het jaar 2001 binnen handbereik te zijn. Toch is deze economische cyclus anders dan anders.

De Amerikaanse economie weet tot nu toe nog overtuigend het hoofd boven water te houden. En dat is bewonderenswaardig, want in deze tijd van grote economische en politieke onzekerheid is dat niet gemakkelijk. Zeker omdat de Amerikanen een ware handelsoorlog hebben ontketend. En dat heeft inmiddels effect op veel andere Westerse landen in de wereld.

Groei van Amerikaanse economie is nog niet ten einde

Volgens de mannen van LPL Research is de huidige economische cyclus (sinds juni 2009) als ‘bijzonder’ te bestempelen. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, te zien dat de voor inflatie gecorrigeerde bruto binnenlands product groei in deze cyclus, gemiddeld 2,3% per jaar bedraagt. En dat is het traagste groeitempo van alle groeicyclussen sinds het jaar 1970.

Volgens John Lynch, LPL Research Chief Investment strateeg, hoeven we ons niet zorgen te maken over de duur van de huidige economische cyclus. Volgens economen bevinden we ons in de zogenoemde late fase van de economische cyclus, maar dat hoeft geen onheil te betekenen. Lynch benadrukt dat economieën ook in een late fase van de economische cyclus nog jarenlang een indrukwekkende groei kunnen realiseren. En volgens hem ziet het onderliggende plaatje er nog steeds erg goed uit.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)