Het einde van een memorabel beursjaar is nabij. In de toekomst zal er hoogstwaarschijnlijk nog vaak gerefereerd worden aan het beursjaar 2020. Niemand had vooraf kunnen inschatten dat het beursjaar op deze manier zou gaan verlopen. Met name de beursrally van de afgelopen maanden is bijzonder te noemen. Een dergelijke prestatie zagen we voor het laatst in het jaar 1999.

Het beursjaar 2021 staat op het punt van beginnen. Volgende week staat de eerste handelsdag van het nieuwe beursjaar op het programma. De meeste analisten verwachten dat de beurzen in het nieuwe jaar de rally van de afgelopen maanden zullen gaan vervolgen. Eenzelfde soort sentiment was waarneembaar aan het einde van het jaar 1999.

Beleggers moeten uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van bullmarketsco, is te zien dat de prijsrally van de afgelopen maanden historisch te noemen is. Tijdens de afgelopen 9 handelsmaanden wist de Nasdaq Composite index tijdens bijna 100 handelsdagen minstens 0,5% in waarde te stijgen. Sinds het jaar 1970 hebben we een dergelijke prestatie slechts één keer eerder meegemaakt. Dat was in het jaar 1999 toen de beurzen ook stevig in waarde wisten te stijgen.

Het probleem is alleen dat het destijds niet goed afliep voor de beurzen. Ook toen waren de verwachtingen voor het nieuwe beursjaar hooggespannen. Het jaar 2000 stond echter niet in het teken van verder stijgende beurskoersen, tijdens dat jaar werden de beurzen juist geconfronteerd met een trenddraai. Het gevolg was sterk dalende beurskoersen. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)