De meeste beurzen bewegen op dit moment rond hun recordhoogten. Voorlopig lijken beleggers weinig hinder te ondervinden van het coronavirus. Toch is er wel iets anders waar beleggers zich zorgen over moeten maken. Er is namelijk een gevaarlijke ‘gap’ ontstaan die kan gaan zorgen voor een forse beurscorrectie.

De ‘Global M2 Liquidity’ indicator zit al weken in een dalende trend gevangen. Deze indicator is een maat voor de geldhoeveelheid in 12 verschillende Westerse landen. M2 is een bredere maat voor de geldhoeveelheid dan M1, die alleen contant geld en het controleren van deposito’s omvat. M2 houdt namelijk ook rekening met gemakkelijk converteerbare geldmiddelen (aandelen en obligaties bijvoorbeeld).

Staan de beurzen op dit moment te hoog?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de Global M2 Liquidity indicator vaak een sterke correlatie vertoont met de S&P 500 index. Eigenlijk is dit een van de zuiverste indicatoren voor het meten van de gezondheid van de markt. En deze indicator geeft nu een belangrijk waarschuwingssignaal af. Volgens deze indicator moeten beleggers rekening houden met een forse beurscorrectie. Gezien deze grafiek zou de S&P 500 index op dit moment rond de 3.200 moeten noteren.

Hoe langer deze divergentie intact blijft, hoe gevaarlijker het wordt voor de stieren.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)