De Amerikaanse economie weet op dit moment nog redelijk goed te presteren. Zeker in vergelijking met de meeste andere economieën in de wereld. En dat is toch wel opvallend gezien het feit dat de Amerikanen in een heftige handelsstrijd zijn terecht gekomen met de Chinezen. Wall Street lijkt op dit moment weinig hinder van de handelsoorlog te ondervinden, want de Amerikaanse indices bewegen rond hun recordhoogten.

Donald Trump begint langzaam maar zeker wat voorzichtiger te raken voor wat betreft zijn uitspraken over de Chinezen. Trump begint namelijk door te krijgen dat de Amerikaanse economie langzaam maar zeker ook de hinder begint te ondervinden van de importheffingen. Met name de Amerikaanse CEO’s beginnen steeds voorzichtiger te raken. En op het moment dat zij investeringen gaan uitstellen, kan dat grote gevolgen gaan hebben voor de Amerikaanse economie. En dat kan Trump nu niet hebben, want volgend jaar staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma.

Moeten we vrezen voor hetzelfde scenario als tijdens de internetzeepbel?

Volgens de economen van Macrobond and Nordea is er op dit moment sprake van een bijzondere situatie. De totale operationele winsten van de S&P 500 bedrijven zijn immers de afgelopen jaren fors gestegen. En het normale Amerikaanse nationale inkomen blijft op dit moment sterk op die trend achter. Op dit moment is er zelfs sprake van de grootste ‘gap’ sinds de internetzeepbel. En dat betekende destijds slecht nieuws voor Wall Street, want niet veel later kwamen de Amerikaanse indices in een Bear Market terecht.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)