Steeds meer beleggers gaan ervan uit dat de aandelenmarkten aan een nieuwe Bull Market zijn begonnen. Volgens deze beleggers is de bodem uit maart de nieuwe hogere bodem. Toch is het nog maar de vraag of de aandelenmarkten daadwerkelijk in een nieuwe stierenmarkt zitten. Een belangrijke grafiek laat zien dat de beurzen nog steeds in de ‘eindfase’ van de vorige Bull Market zitten.

De coronacrash wist er voor te zorgen dat er officieel gezien een einde kwam aan de langdurige Bull Market die al sinds het jaar 2009 intact was. De beurzen wisten immers vanaf het hoogtepunt gerekend met meer dan 20% in waarde te dalen. In dat geval spreken we officieel gezien van een Bear Market.

Beurzen zitten mogelijk in de eindfase van de Bull Market

Toch is het nog maar de vraag of er al daadwerkelijk een einde is gekomen aan de feitelijke Bull Market. In de praktijk zien we nu immers dat de meeste beurzen niet ver verwijderd meer zijn van de vorige hoogtepunten. De Nasdaq 100 index wist zelfs al meermaals te stijgen naar nieuwe records.

De analisten van SentimenTrader wijzen op dit moment richting een gevaarlijke combinatie. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de S&P 500 index minder dan 5% verwijderd is van de vorige top (februari 2020). Ondanks dat is meer dan 60% van de S&P 500 aandelen, meer dan 10% verwijderd van het eigen 52-weekshoogtepunt. Op de grafiek is te zien dat dit alleen is voorgekomen tijdens de ‘eindfase’ van de Bull Market van de jaren ’90. En we weten allemaal hoe het destijds is afgelopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)