Al jarenlang behoort de Nasdaq 100 index tot de meest favoriete indices van beleggers. En dat is ook niet vreemd, want tijdens de afgelopen jaren wist de techindex vriend en vijand te verrassen. En ook dit jaar weet de Nasdaq 100 index weer in positieve zin op te vallen. De vraag is alleen hoelang dit nog goed kan gaan.

De coronacrisis heeft mogelijk de techindex alleen maar verder versterkt. In tegenstelling tot de voorgaande crisissen zocht een groot deel van de beleggers hun heil bij de Nasdaq 100 index. De meeste technologie- en internetbedrijven wisten immers de coronacrisis redelijk goed te doorstaan. Sommige bedrijven wisten er zelfs van te profiteren.

Beleggers moeten rekening houden met een serieuze beurscorrectie

Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst. Beleggers moeten daarnaast niet vergeten dat er nog steeds sprake is van een relatief hoge waardering binnen de techindex. En het is nog maar de vraag of de hoge verwachtingen uiteindelijk waar gemaakt kunnen worden.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van NorthmanTrader, is het technische plaatje bij de Nasdaq 100 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de techindex al sinds het jaar 2009 beweegt binnen een sterk stijgend trendkanaal. Op de grafiek is echter ook te zien dat de bovenkant van het trendkanaal bereikt is. En gezien het verleden lijken beleggers er verstandig aan te doen om nu voorzichtig aan te werk te gaan. Een serieuze beurscorrectie ligt immers op de loer.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis