Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Ook Wall Street wist de week flink in het groen af te sluiten. En daarmee werd een groot deel van het verlies van de afgelopen maand weggepoetst. Ondanks dat waarschuwt een ervaren technische analist voor een grote beursdaling.

De alom gevolgde strateeg Sven Henrich, oprichter van NorthmanTrader, liet afgelopen donderdag tijdens de uitzending van CNBC ‘Fast Money’ weten dat een toonaangevende grafiek waarschuwt voor een grote daling. Het gaat in dit geval om de grafiek van de S&P 500 index.

Deze grafiek voorspelt een forse beursdaling

Volgens Henrich is er een gevaarlijk ‘megafoon’ patroon zichtbaar geworden bij de S&P 500 index. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CNBC, is dit patroon in beeld gebracht. Volgens de ervaren technische analist staat dit patroon binnen de technische wereld bekend als een belangrijk toppatroon. En aangezien onlangs de bovenkant van dit trendkanaal bereikt werd, moeten beleggers rekening houden met een forse beursdaling.

Daarnaast is tijdens de afgelopen weken de steunlijn, die sinds het einde van 2018 intact was, neerwaarts doorbroken. Volgens Henrich kan de S&P 500 index volgens dit patroon dalen tot koers 2.100. Dat zou een daling betekenen van bijna 30%.

Is er ook nog een ander scenario?

Om de trend te ‘repareren’ zou de S&P 500 index boven de bovenste trendlijn van zijn megafoonpatroon moeten komen. Vervolgens zou die doorbraak kunnen gaan leiden tot een aanzienlijke beursrally. Maar, dat is volgens Henrich niet het meest logische scenario.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)